De eerste zoutsteenlamp zagen Kirstin en ik in de toen nog bestaande nieuwetijdswinkel Himalaya in Amsterdam. Gefascineerd door het gegeven dat deze lamp uit een brok Himalayazout bestaat dat eeuwenoud is wilden wij er gelijk ook een. Daarnaast gaf het licht dat er vanaf schijnt ons het gevoel van de kerstboom in huis, maar dat dan nu het hele jaar door, hoe fijn. Of, zoals Kirstin altijd zegt: met een zoutlampje haal je het warme oranje/roze van een vanilla sky in huis!

En research vertelde ons nog meer over de positieve uitwerking van de zoutlamp. Als je zoutkristallampen brandt in je huis, geven ze niet alleen een schitterend, warm licht, ze zorgen er ook nog eens voor dat de lucht in je huis gezuiverd wordt. Himalayazoutlampen zijn gemaakt van meer dan 250 miljoen jaar oud kristalzout uit het Himalayagebergte. Wanneer zij branden brengen deze lampen door hun warmte negatieve ionen voort. Negatieve ionen zuiveren de lucht en hebben een heilzame werking. Hoe meer zoutlampen in je huis, hoe zuiverder en serener de atmosfeer! Aangezien we in een wereld vol devices en elektrosmog leven, kan dat natuurlijk geen kwaad.

Maar bovenalles heeft het Himalayazout een prettige uitwerking op de innerlijke mens; het maakt rustiger en geeft ontspanning. Ook kinderen hebben hier baat bij. We zijn ook nog geen kind tegen gekomen dat géén zoutlampje op zijn of haar nachtkastje wilde hebben!

Dus toen Kirstin en ik Lichter leven geschreven hadden én besloten een webshop te starten waren we het gelijk over één ding eens. De zoutlamp moest en zou in de shop komen. Overigens staan er in onze beider huizen intussen meerdere zoutlampen; in de woonkamer, op het nachtkastje in de slaapkamer en ook in de schrijfkamers! Zo tikken we kalm en opgewekt door aan onze nieuwe boeken.

O ja, deze maand januari hebben we een mooie aanbieding. Heb je nog geen zoutlamp? Maak dan gebruik van de actie en schaf HIER je eerste zoutlampje voor maar 14,99 euro aan!

Foto: kunst door Fidessa (prijs op aanvraag) & zoutlampje uit de shop.