Wie ons al langer kent dan vandaag… En ons volgt sinds het verschijnen van ons eerste boek Lichter Leven in 2013 weet dat we voorstanders zijn van zelf-bewust-zijn en persoonlijke ontwikkeling. Dat je met gepaste nieuwsgierigheid volgt wat zich aandient in je innerlijk leven. Natuurlijk struikel of val je hierbij weleens…so be it. Je kunt altijd weer opstaan, al dan niet aan de hand van een ander.

Zelfliefde heelt
Maar de tendens die we nu zien op social media is de self-improvement movement, of noem het craze.
Hier een workshop, daar een cursus of een free webinar. De een noemt het nog meer succes behalen of een nog strakker lijf krijgen en de ander zegt: wordt de beste versie van jezelf. Maar, waarom is dit verbeteren van jezelf eigenlijk nodig? Het gaat er hierbij om dat de negatieve labels die aan jou plakken – of die je jezelf hebt opgeplakt – samen met de neiging om deze straight away te moeten veranderen eigenlijk tot niets anders leiden dan jezelf geweld aan doen! Je accepteert of aanvaardt jezelf dan dus niet in het huidige moment. Waarom zou je zo hard zijn voor jezelf? Okay, je hebt misschien een burnout, of een afschuwelijke jeugd gehad of je lijdt aan orthorexia. We zullen niet ontkennen dat dat belastend voor je voelt. Echter, jij bent hoe dan ook goed. Gewoon goed! Jezelf. Houd van jezelf. In plaats van jezelf steeds opnieuw af te vallen, aan te vallen en te pijnigen.
Stop the selfimprovement movement!
Zoek verlichting voor datgene wat jou hindert om gelukkig te zijn in het hier en nu en je doet geloven dat je niet goed genoeg bent. Met het besef dat je geen verbeterde versie van jezelf hoeft te worden zet je een enorme stap vooruit op het pad van zelfheling. Go love yourself!

Heb je vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten in de comments of stuur ons een email.