Mantra’s, jullie weten het, we houden ervan! Het is in bijzonder de Siri Gaitri Mantra uit de Kundalini yogaleer die veel voor ons betekent. Deze bestaat uit de woorden: RA MA DA SA, SA SAY SO HUNG. Ra is de zon, Ma is de maan, Da is de aarde, Sa staat voor oneindigheid. Say staat voor de allesomvattende oneindige bron ofwel God en So Hung staat voor: ik ben u. Kort en letterlijk vertaald betekent de mantra: de allesomvattende liefde van god is in mij.
Deze mantra wordt gechant voor healing. Door de klanken elf minuten lang te chanten en aansluitend een visualiatieoefening te doen, stuur je healing naar jezelf of een ander. Natuurlijk kun je de meditatie ook opdragen aan de aarde. Officieel wordt de mantra dagelijks gezongen, in de periode tussen Nieuwe Maan en Volle Maan, maar ook op andere dagen heeft deze zijn positieve uitwerking.

Onze favoriete uitvoering van de Siri Gaitri Mantra is de versie van zangeres Snatam Kaur. Haar stem is onbeschrijflijk mooi en rustgevend. Omdat Snatam graag wil dat zoveel mogelijk mensen op eenvoudige wijze een helende meditatieoefening kunnen uitvoeren, biedt ze HIER haar track gratis voor download aan.

Oefening voor thuismeditatie:
Ga in een comfortabele houding op een stoel, meditatiekussen of op de grond zitten. Adem langzaam in en uit door je neus. Ontspan.
Zet Ra Ma Da Sa van Snatam Kaur op en sluit je ogen. Neem eventueel de houding aan die op de foto zichtbaar is. Volgens de Kundalini Yoga hoor je ook nog op een bepaalde manier te ademen. Dat laten we nu voor het gemak achterwege.
Probeer zo min mogelijk aandacht aan voorbij komende gedachten te geven en laat je meevoeren op de prachtige klanken van zangeres Snatam Kaur en zing met haar mee. Hardop of zachtjes in jezelf. Door je te concentreren op de woorden, creëer je rust in je geest.
Krijg je kramp in je armen, ontspan ze dan en hervat de houding weer als het goed voelt. Probeer zo min mogelijk te bewegen met je armen.

Visualisatie oefening, DIRECT na het chanten:
Adem een paar keer in en uit door je neus. Hierna haal je heel diep in en houd je adem vast. Adem dus in…. en houd vast. Zie de persoon voor je die je healing wilt sturen. Dit kun je ook zelf zijn of zie de aarde. Maak het beeld zo echt mogelijk en stel je voor hoe de persoon of de aarde omringd is door groen licht. Houd vast en… adem uit. Adem weer diep in en houd vast en blijf groen licht sturen. Houd het beeld vast en… adem uit. Voor de laatste keer: haal zo diep mogelijk in… houd vast en zie dat de persoon of aarde baadt in het groene licht, iedere cel in het lichaam is doordrenkt met het groene, helende licht.
Adem uit…. Ontspan!

Beweeg je voeten en vingers, open je ogen.
Welkom terug in het hier en nu!

Bron: Spirit Voyage. Klik HIER om de volledige tekst te lezen, inclusief informatie over de ademhaling tijdens het chanten.