Ken je dat? Dat je dolgraag schenkt, maar je ook ongemakkelijk voelt bij het consumentisme dat deze maand weer een hoogtepunt beleeft. Daarom delen we dit keer 4 tips met je om anders met cadeaus geven om te gaan!

* Geef aandacht! Alles wat je met liefde en aandacht geeft is al gelijk goud waard, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. DIY all the way! Denk aan een gerecycled potje met huisgemaakte granola, een mooi gedicht, een stekje van je favoriete plant of je lievelingsboek uit je eigen boekenkast!

* Koop met gevoel! Wat zijn je gevoelens bij een geschenk dat je op het oog hebt? Krijg je er een warm en blij gevoel van? Of twijfel je? We hoeven het niet eens meer te zeggen he?

* Duurzaamheid eerst! Ga voor cadeaus die blijven, voor nieuwe schatten die voor altijd gekoesterd zullen worden. Dag wegwerpmaatschappij!

* Schenk rust! Nu we dagelijks aan veel meer indrukken zijn blootgesteld ten opzichte van pakweg 10 jaar geleden, bereiken we sneller wat wij noemen een ‘datalimiet in ons hoofd’. Met cadeaus die helpen de rust in jezelf te hervinden maak je een ander hoe dan ook blij!

Belééf december en laat je niet leven!