ALLES IS ENERGIE EN ENERGIE IS ALLES!

De edelstenen en mineralen in onze webshop hebben allemaal hun eigen unieke trilling en heilzame werking. Ze hebben het net als planten nodig om goed onderhouden en verzorgd te worden.

Hoe verzorg je je edelstenen en mineralen? Hieronder lees je over de meest voorkomende manieren om stenen te reinigen en op te laden.

Heb je net een nieuwe steen ontvangen? Dan is het de moeite waard om deze eerst te reinigen en op te laden. Dit doe je ook als je de steen een poosje in gebruik hebt. Stenen die een sterk absorberende werking hebben, en bijvoorbeeld tegen negatieve straling werken (zoals zwarte toermalijn), heb je vaker te reinigen dan andere soorten. Volg daarbij ook je gevoel. Reinig je stenen in ieder geval eens per maand en bij veelvuldig gebruik eens per week of twee weken.

Hoe reinig je edelstenen?

Palo Santo of witte salie
Een eenvoudige en doeltreffende manier om je stenen te reinigen. Steek witte salie of palo santo aan en houd de steen in de rook. Volg hierbij je intuïtie wat betreft de duur van het reinigingsritueel. Soms is het nodig om het proces nog eens te herhalen. Deze methode is voor alle stenen geschikt.

Aarde
Stop je steen 24 uur in de grond. Zo raakt deze zijn negatieve lading makkelijk kwijt. Vergeet niet om de plek waar je de steen hebt ingegraven te markeren. Stel je eens voor…

Water
Spoel je steen af onder stromend lauw water. Doe dit zeker een paar minuten lang. Zet daarbij de intentie dat je de steen gaat ontdoen van overbodige energie en dus gaat schoonmaken. Ruwe stenen bevatten vaak nog sporen van aarde, ook die spoel je er op deze manier af.
Let op, sommige steensoorten komen liever niet met water in aanraking. Dit zijn onder meer malachiet, seleniet, woestijnroos, hematiet, pyriet, lapis lazuli, calciet en angeliet.

Amethist
Geodes van amethist zijn echte ontlaadstations. Leg de steen 24 uur in de geode. Let erop dat je de geode zelf hierna ook reinigt.

Hematiet
Vul een bakje of abalone schelp met hematietsteentjes en leg de steen daar een nachtje of langer in. De hematietsteentjes zelf kun je grondig reinigen door ze bijvoorbeeld een nacht in (in een zakje) in de aarde te stoppen. Doe dit bijvoorbeeld om de 3 tot 5 ontlaadrondes. Kort afspoelen mag, maar dan wel direct heel goed afdrogen om roestvorming te voorkomen (leg de steentjes eventueel ook nog even in zon, zodat je zeker weet dat ze goed droog zijn). Voor een grondige reiniging stop je ze liever in de aarde. Bij onze gouden driehoek sets krijg je een hematiet cadeau, deze leg je af en toe bij de set (een nacht of 24 uur).

Seleniet
Leg kleinere stenen naast een grote seleniet steen. Seleniet heeft een prachtige, liefdevolle engelenenergie en werkt tevens opladend.

Hoe laad je edelstenen op?

Bergkristal
Leg je steen in een bergkristal geode om deze op te laden en reinigen.

Maanlicht
Een mooi moment om maandelijks extra aandacht aan je stenen te geven. Je legt ze op de vensterbank of buiten in het licht van de volle maan. Zo krijgen ze hernieuwde kracht.

Zonlicht
De zon heeft een opladende, maar ook reinigende en zelfs blekende werking en daar houden sommige steensoorten, zoals rozenkwarts, amethist, fluoriet, celestien, turkoois en ametrien niet van. Deze steensoorten worden flets en dat is zonde. Leg ze daarom nooit in de felle zon, maar liever in de latere middagzon. Bij twijfel doe je het natuurlijk helemaal niet.

Good vibes it is
Okay, je steen is schoon en trilt van de good vibrations die hun werk voor je willen doen. En dan? Hoe wordt deze steen nu echt van jou? Maak er een klein, fijn ritueel van!
Neem de steen in je handen. Sluit je ogen. Houd de steen tegen je hart. Blijf even zo staan of zitten. Praat in gedachten tegen de steen en verwelkom deze in je leven. Bedank de steen voor zijn heilzame werking. Zet eventueel een intentie, zodat je met die specifieke intentie in je achterhoofd de steen bij of op je draagt, onder je kussen legt of vasthoudt tijdens meditatie. Van water wordt beweerd dat de moleculen veranderen als je water liefdevol toespreekt. Dit wordt ook van planten gezegd, hun groei zou bevorderen. Weet jij al wat je tegen jouw steen gaat zeggen?