Ganesha, ook wel Ganapati Tantra en Vinayaka genoemd, is de god – met het olifantenhoofd – van kennis en wijsheid en neemt hindernissen weg. Ook is hij de beschermheilige van reizigers. Het muisje naast hem is ‘zijn voertuig’ zodat hij zich als god zich tot de mensen kan richten.

Die dikke olifant die altijd lekker voor zich uit zit te knabbelen – het teken van overvloed en rijkdom -, voor ons een vrolijkheid wijze om te zien. Je komt Ganesha ook vaak tegen bij splitsingen van wegen in India, zodat reizigers hun nieuwe weg kunnen kiezen. Fidessa kocht er een van gekleurd keramiek in India (inderdaad!). Kirstin liep tegen een mooie aan op Goa. Later volgde er meer en meer Ganesha’s. Gekregen, gevonden of gekocht.

Hierbij 5 redenen om voor Ganesha te kiezen:
∞ Ganesha is de god van ieder nieuw begin. Hij staat voor de eerste impuls. Wil je een creatief project starten, ga je verhuizen, begin je aan een nieuwe baan of is er kans op een nieuwe relatie? Haal de Olifant erbij en brandt een kaarsje in zijn buurt voor iedere start.
∞ Leven betekent ook obstakels tegenkomen. Ganesha is groot geworden in het verwijderen van eventuele blokkades. Hij maakt jouw pad vrij voor geluk en succes.
∞ Een Ganesha bij je voordeur plaatsen? Goed idee. Hij beschermt als een soort poortwachter je huis en je dierbaren.
∞ Zit je om tafel voor een belangrijk gesprek? Haal Ganesha uit je zak en geef hem een plek op tafel. Hij zal helpen dat de communicatie vloeiend verloopt.
∞ En last but not least: Ganesha is wijs en contemplatief. Tegelijkertijd lacht hij meer en vaker dan jij en ik bij elkaar.

In onze shop vind je een dansende Ganesha. Deze vinden we vooral erg mooi omdat zelfs die zware olifant dus in staat is om zijn poot op te tillen en een vreugdedansje te maken. Overigens kun je bij Ganesha altijd terugvallen op z’n stevigheid (lees: de aardsheid) die je zelf misschien soms ontbeert…

Oh en voordat we het vergeten! Wist je dat Ganesha een eigen mantra heeft?
Heb je last van tegenslagen in je leven? Mediteer dan dagelijks op de mantra Om Gam Ganapataye Namaha (108 herhalingen). Onze favoriete versie van deze mantra vind je HIER. Meezingen gaat makkelijk. Struikel je over de mantra? No worries, het gaat om de intentie en als iemand dat begrijpt, dan is het Ganesha wel!

illustratie Ganesha: Fidessa voor Lightstyle Creations